Home/Nieuws/Mulder Mode in Corona tijd

24 maart 2020 bestond ons familiebedrijf, Mulder Mode in Waddinxveen 162 jaar, 5 generaties, midden in de Corona crisis. Vele crisissen en 2 wereldoorlogen overleefden we.

Nu, 2020 is een nieuwe crisis aan de orde, Corona.
Ik vraag mij af of wij ooit nog een oorlog mee gaan maken zo vreselijk als onze grootouders en ouders over konden vertellen. Hoewel het in geen verhouding tot elkaar staat, beschouw ik deze crisis als een oorlog van onze generatie. Ik vrees dan ook dat hij nog even zal duren en ook veel leed zal brengen in de wereld, in vele families ongeacht land, afkomst, arm of rijk.

Begin dit jaar begonnen we plannen te maken en een visie voor Mulder Mode tot 2030. Wat lijkt dit nu ver weg. Verkopen staan onder zware druk terwijl voorraden groot zijn en huren hoog.
Moeten we nu onze strategie veranderen? Voorraden dumpen met hoge kortingen om mensen naar de winkel te trekken terwijl sociaal contact wordt afgeraden? Huis aan huis bezoek, oa bij een kwetsbare groep, is dit verstandig? Moeten we dan dicht? Ook dat is niet de oplossing. We blijven graag open, nemen alle veiligheidsinstructies van het RIVM in acht en helpen mensen zo goed als we kunnen. Niet teveel te gelijk in onze winkel bv, al hoeven we daar op dit moment helaas niet bang voor te zijn, het aantal bezoekers is nihil.

We moeten met elkaar door deze Corona crisis heen waarbij ieder zijn of haar verlies zal nemen(niet alleen wij, maar ook leveranciers, verhuurders etc.) , het is niet anders. Maar laten we alsjeblieft over 10 jaar tegen elkaar kunnen zeggen dat we er ook van geleerd hebben. Dat we toen(in 2020) wel moesten onthaasten, dat we (nog meer) leerden te genieten van gezin en vriendschappen (ook al was het contact soms digitaal en moest het op afstand) , van een prachtig mooie zonnige dag of van persoonlijke gesprekken. Dat we weer meer genoten van kleine dingen, n stukje wandelen of fietsen of samen de tuin doen. Van thuisonderwijs aan de kinderen. Dat er gelukkig voldoende eten in de supermarkt was en dat mensen boodschappen deden voor de kwetsbaren (i.p.v. hamsteren). Dat we leerden rekening te houden met tegenslagen. Dat de saamhorigheid in en respect voor de zorg en cruciale beroepen groot was en uniek. Dat we weer bewuster zijn gaan leven.

Wanneer ik ooit grootouder mag worden hoop ik op deze manier mijn kleinkinderen een verhaal mee te geven over deze Corona crisistijd zoals mijn grootouders en ouders aan mij deden en zo de wereld weer een klein beetje beter te maken.

En Mulder Mode? We bestaan in 2030 172 jaar!!!!

Zorg goed voor jezelf en elkaar!

2020-04-02T09:43:46+00:00