Home/Nieuws/Mannen en sokken

Het is echt een dingetje, mannen en sokken.  We komen ze regelmatig tegen, mannen die met moeite de paskamer uitkomen. Als ze er dan uit komen de tenen bijna opgerold onder de voet of juist over elkaar geschoven. Gewoon met schoenen aan of er niets aan de hand is. Of gewoon zonder schaamte op de sok, met jawel gaten! De dames reageren vaak hoogst verontwaardigd, “dat kan toch niet” ! En ja, ook ik geef toe dat ik mij er schuldig aan maak: Het te lang doordragen van sokken.

Mannen zijn er kampioen in, zolang mogelijk doen met 1 paar sokken. Waarom? Het is een noodzakelijk kwaad, we vinden het zonde van het geld, maar vaak nemen we gewoon de moeite niet, “het kan toch nog best?” De techniek van een lange “looptijd” . Dat een sok dunner wordt is geen probleem, al kun je er een boek doorheen lezen, geen gat is niet kapot. Wanneer het eerste draadje knapt ontstaat er dus wel een gat. Zorgvuldig wordt in kaart gebracht waar het gat zit en aan welke voet deze het minste hinder ondervind. Zit het gat bij de grote teen, dan worden links en rechts gewisseld zodat er geen belemmering is en er geen tenen meer doorheen steken. Op deze manier wordt de levensduur aanzienlijk verlengd en besparen wij mannen kledingbudget ten koste van de vrouw, dus graag geen verontwaardiging meer bij het uitkomen van de paskamer!

Bij Mulder Mode Mode belonen we dit graag, de dame kan het budget tegenwoordig immers ook bij ons besteden. Daarom bieden we nu 2 paar Tommy sokken aan voor slechts 10 euro. Wat zeg ik: 2 paar? Met onze techniek betekent 2 paar, vier sokken die, wanneer ze dezelfde kleur zijn, ook uitgewisseld kunnen worden en dus eigenlijk 3 paar zijn! En dat voor slechts 1 tientje. Dan mag er best een oud paar weg toch?

2018-03-02T16:34:13+00:00